http://www.fashionpersberichten.nl/wp-content/uploads/2013/10/pb_beelddrager_chanel.jpg

Opening Chanel: de legende

12 oktober is de expositie “Chanel: de legende” geopend in het Gemeentemuseum in Den Haag. “Chanel: de legende vertelt het fascinerende verhaal van Coco Chanel en haar befaamde modehuis. De tentoonstelling toont diverse topstukken zoals originele Chanel-ontwerpen uit de jaren ’20 en ‘30, mantelpakken uit de jaren ’60 en creaties gedragen door beroemde klanten zoals Marlene Dietrich, Romy Schneider en Hare Majesteit Koningin Paola van België.” Zoals vermeld wordt door het museum.

Zelf ga ik niet regelmatig naar een museum, maar van sommige exposities krijg ik echt een “daar moet ik heen” gevoel. Toen ik in Parijs was afgelopen mei zou ik al naar deze expositie gaan, maar daar was toen helaas geen tijd meer voor. Ik ben daardoor heel blij dat hij nu in Den Haag te bewonderen is!

Naast originele kledingontwerpen toont deze tentoonstelling ook accessoires, een bijzondere selectie van Chanel’s “costume jewellery” en een originele flacon van Chanel No. 5!

Tijdens deze tentoonstelling kun je als toeschouwer het leven en werk van Coco Chanel bewonderen, ook wordt Karl Lagerfeld zijn rol belicht als hij in 1983 Chanel een nieuw leven inblies door de erfenis te combineren met de huidige tijdgeest. Een bekende quote van Coco Chanel was dan ook: “Fashion fades, only style remains the same.”

Ben je net als ik helemaal nieuwsgierig geworden naar deze tentoonstelling? Dan kun je hem tot en met 2 februari 2014 (je hebt gelukkig nog alle tijd!) bewonderen in Den Haag!

Meer informatie? Neem een kijkje op http://www.gemeentemuseum.nl/tentoonstellingen/chanel-de-legende

Contributor: Britt Vissers

Links: