http://www.fashionpersberichten.nl/wp-content/uploads/2013/05/wovenbracelet6.jpg

DIY: de volwassen friendship bracelet

Schakelarmbanden met kleurrijke draden er doorheen geweven, zie steeds vaker verschijnen op allerlei blogs.  Daarom vinden we het hoog tijd worden dat we overstappen naar de ultieme “volwassen” friendship bracelet. Met een schakelarmband en leuke borduurgaren, zullen we je leren hoe je je eigen gevlochten armband kunt te maken. En een voor je beste vriendin natuurlijk!

Wat je nodig hebt:

  • een schakelarmband
  • borduurgaren
  • twee haarspelden
  • een schaar
wovenbracelet2

Snij 2 sets van 15 strengen borduurgaren, elke streng moet ongeveer vier keer de lengte van de armband zijn. Knoop alle draden aan de bovenkant aan elkaar,maar zorg voor ongeveer 2 centimeter speling. Sandwich elke set tussen een spelt – dit zal je helpen gemakkelijk de draden door de schakels te weven. Leg de draden links van de armband. Trek de eerste kleur onder de eerste schakel door en over de bovenkant van de linker kant. (zie afbeeldingen)

wovenbracelet3-1024x375

Leg de tweede kleur (blauw) over de eerste kleur (koraal). Trek de tweede kleur (blauw) onder dezelfde schakel en weer over de bovenkant van de linker kant. Herhaal vervolgens deze stappen. Voor de volgende nieuwe schakel leg je de eerste kleur (koraal) boven op de tweede kleur (blauw) en trek je deze vervolgens onder de 2de schakel door en over de bovenkant links. Leg de tweede kleur (blauw) op de bovenkant van de eerste kleur (perzik) en trek deze  onder de 2 schakel door en leg deze weer over bovenkant links. Omdat de schakels van deze specifieke armband zo groot zijn, weven we de draden tweemaal door de schakels. Als je gebruik maakt van een kleinere schakelarmband hoef je dit maar een keer te doen.

Herhaal deze stappen tot je het einde van de armband bereikt. Sluit vervolgens de rij met een mooie knoop en knip de uiteinden af.

wovenbracelet4-1024x377

Bron: honestlywtf.com