http://www.fashionpersberichten.nl/wp-content/uploads/2013/11/chocolate_1.jpg

Ladies and chocolate

Waarom dames zo onlosmakelijk verbonden zijn met chocola blijft een raadsel. Sommige vrouwen kunnen werkelijk geen dag zonder chocolade. Maar wat doet chocola nu eigenlijk met je? En waarom trekt het ons vrouwen zo aan? Chocolade is een perfect middel om een slecht humeur tegen te gaan. Tevens heeft chocola een ontspannende, oppeppende en lustopwekkende werking. Door het eten van chocola wakker je het stofje endorfine in het lichaam aan, wat je een happy en ontspannen gevoel geeft.

Chocolate_2

Het eten van chocola geeft ook zo’n prettig gevoel op de tong dat het hersenen een seintje geeft om endorfine aan te maken.
Endorfine komt sowieso vrij bij het eten van suiker en vetten, maar het effect is vooral bij chocola heel duidelijk omdat dit voor bijna de helft uit vet en voor een groot deel uit suiker bestaat.

Niet zo vreemd dus, dat dames een keer in de maand sneller grijpen naar die hazelnootreep of chocolade bonbons.
Cacao bevat tevens de stoffen feniletilamine, theobromine en anandamide die er verantwoordelijk voor zijn dat je een happy gevoel krijgt. Fenylethylamine is een lichaamseigen stof die ook aangemaakt wordt als je verliefd bent en zit naast chocola ook in kaas en rode wijn.

chocolate_3

Als extra wetenschappelijk feitje is dat chocolade een lustopwekkende werking heeft waar voornamelijk dames gevoelig voor zouden zijn. Dit is bewezen door onderzoekers van een ziekenhuis in Milaan. Dames die regelmatig chocola eten schijnen een beter seksleven hebben dan vrouwen die de verleiding weten te weerstaan. De verklaring? Dames die genieten van chocola schijnen meer behoefte te hebben aan bevrediging…

Schaam jij je omdat je een chocolate addict bent? Niet doen! Chocola is ook nog eens gezond, aangezien het goed is voor je hart en bloedvaten.

Dus met de aankomende feestdagen in het verschiet, geniet maar van de hazelnootrepen en kersenbonbons!

Contributor: Sharmila Wairata

Links: