http://www.fashionpersberichten.nl/wp-content/uploads/2013/11/ongbijt.jpg

3 x een makkelijk en lekker ontbijt!

Dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is, is nu wel duidelijk lijkt me. Toch blijft het lastig. Elke dag een boterham met hagelslag is ook zo saai, maar om nou ’s ochtends vroeg eieren te gaan bakken is ook zo veel moeite. Bovendien duurt dat veel te lang, zeker als je ook lekker vroeg op school moet zijn. Als jij ook altijd zo besluiteloos bent voor je ontbijt, dan moet je zeker even blijven lezen. Ik geef jullie mijn tips voor een makkelijk, maar toch ook lekker ontbijtje!

smoothie
  1. Smoothie!
    Een groene smoothie is niet voor iedereen weggelegd, maar een gewone smoothie ziet er al heel wat aantrekkelijker uit. Het enige wat je nodig hebt is een blender of staafmixer, wat (diepvries)fruit en yoghurt. Eigenlijk is het heel simpel: alles wat je lekker lijkt kun je er bij in doen. Probeer zelf even uit wat je het lekkerst vind! Zo hou ik heel erg van aardbeien en frambozen en gebruik dan graag een banaan om het geheel wat zoeter te maken.overnightoats
  2. Overnight oats.
    De overnight oats maak je ’s avonds al klaar. Deze moet namelijk nog een tijdje in de koelkast staan en op die manier hoef je ’s ochtends niets meer te doen aan je ontbijtje! ’s Avonds neem je een schaaltje met melk, yoghurt of kwark en hier meng je de havermout doorheen. Je zou het zo kunnen eten, maar ook hiermee kun je eindeloos varieëren. Voeg gojibessen toe, of frambozen aardbeien of banaan. Een klodder pindakaas en jam smaakt er ook heel lekker bij! eitje
  3. Gekookt eitje!
    Nee, een ei koken duurt niet heel erg lang maar ik kan me voorstellen dat het ’s ochtends als je haast hebt als een eeuwigheid kan duren.  Je eitje zou je ’s avonds alvast kunnen koken, op die manier hoef je het ’s ochtends alleen nog maar te pellen en in stukjes te snijden. Lekker voor op je brood, ook voor mee naar school of werk! Wat ook lekker is: een pita broodje of wrap gevuld met een gekookt eitje en ham. Genieten maar!

Contributors:  Tineke Krijgsheld