http://www.fashionpersberichten.nl/wp-content/uploads/2013/09/Beauty.jpg

Beauty tips in crisistijd

Ondanks de crisis willen wij er allemaal goed uit blijven zien. Dit kan door natuur producten te gebruiken die onze huid en haar verzorgen.Benieuwd hoe jij je huid zachter maakt? Altijd al willen weten op welke manier je schrale lippen kunt voorkomen of hoe je tanden witter worden?

Gebruik dan de volgende tips:

Glanzend haar

Haar dat mooi glanst willen wij allemaal wel. Het enige wat je hiervoor nodig hebt zijn een aantal eieren: Masseer de eieren goed in het natte haar en laat het zo’n 10 minuten intrekken. Spoel het haar daarna goed uit en was het haar vervolgens op de normale manier met shampoo. Gebruik indien gewenst nog een creme spoeling en laat het haar hierna natuurlijk drogen. De kalk dat in eieren verwerkt zit, heeft een positieve werking op je hoofdhuid waardoor je haar hier mooi van gaat glanzen.

Baden in (karne)melk maakt de huid zacht

Naast het feit dat je (karne) melk kunt drinken, heeft het melkzuur van (karne) melk een verzachtende werking op de huid. Het melkzuur maakt je huid zacht en de melkvetten zorgen daarnaast voor een ontvettende werking. Voor een goed resultaat dient men twee liter (karne) melk aan het badwater toe te voegen.

Bakpoeder maakt de tanden wit

De prijzen om je tanden te laten bleken, daar worden wij in deze crisi niet vrolijk van. Een goedkope eenmalige noodoplossing is het gebruiken van bakpoeder om je tanden witter te maken. Bakpoeder lost de plak of tandaanslag op. LET OP! Dit is iets wat je niet al te vaak moet toepassen, aangezien er ook een laagje tandglazuur kan verdwijnen. De laag glazuur wordt poreuzer en de tandaanslag zal snel weer terugkomen. Toch maar even flink doorsparen als je echt je tanden wilt laten bleken.

Theezakjes helpen tegen gezwollen oogleden

Met de koude dagen in aantocht, drinken wij natuurlijk het liefst een warme kop thee bij de televisie of bij het lezen van een goed boek. Een zware week achter de rug? Gebruik de theezakjes een keer voor de opgezwollen oogleden. Het looizuur of tannine in (zwarte) thee werkt ontspannend en laat de zwelling afnemen.

Van citroensap krijg je zachte ellebogen

Een elleboog stoot is al pijnlijk genoeg om te krijgen. Help je ellebogen zachter te maken door citroensap te gebruiken. Pers wat citroenen uit en laat je ellebogen 10 minuten in de citroenhelften rusten. Daarna de ellebogen wassen en afdrogen.

Honing helpt tegen schrale lippen

Met de wintermaanden op komst zijn schrale lippen funest voor fashionista’s.
Het wondermiddel: honing. Honing bevat onder andere vitamines, mineralen, eiwitten en stoffen die het vocht vasthouden dat de bovenste huidlaag kunnen herstellen. Verder werkt honing ontstekingsremmend. Een honing-lippenmasker voor de lippen is daarom een ideaal idee om je lippen die ‘final soft touch’ te geven.

Contributor: Sharmila Wairata

Links: